Gode Råd til Dig, der Snart Skal Starte på Efterskole - Men er Lidt Nervøs
Artikler

Gode Råd til Dig, der Snart Skal Starte på Efterskole - Men er Lidt Nervøs

Feb 23, 2024

Står du overfor et spændende, men måske en smule nervepirrende, efterskoleeventyr? Du er langt fra den eneste. Mange unge ser frem til efterskolelivet med sommerfugle i maven. Det er helt naturligt at føle sig usikker, når du starter noget nyt og stort – især når det involverer at skulle bo væk hjemmefra og møde en masse nye mennesker. Camp True North har samlet en håndfuld gyldne tips til dig, der måske føler dig "liiiidt nervøs" ved tanken om dit kommende efterskoleår.

1. Vær Åben og Nysgerrig

Det første skridt mod et uforglemmeligt efterskoleår er at møde dine nye omgivelser med åbenhed og nysgerrighed. Det inkluderer dine nye lærere, klassekammerater og ikke mindst dine nye ‘roomies’. Husk, at alle er i samme båd, og at spændingen ved at lære hinanden at kende kan åbne døre til livslange venskaber. 

Nøglen her er nysgerrighed. Stil åbne og ærlige spørgsmål om, hvem menneskene omkring dig er. Spørg ind til deres liv, deres interesser og hvem de er som menneske. 

Og husk, du kan ikke forvente, at andre omkring dig er åbne, hvis du ikke også er villig til at dele ud af dig selv. Så fortæl om dig selv og de ting, der betyder noget for dig. Inden længe har I helt sikkert fundet en masse ting, I har til fælles, og som kan være fundamentet for et fantastisk år sammen.

2. Hav et Optimistisk Mindset

En optimistisk tilgang kan gøre underværker for din efterskoleoplevelse. Prøv at se det gode i dine nye omgivelser og menneskene omkring dig. Hver person har noget unikt at byde ind med – det handler om at værdsætte forskellighederne og finde styrken i dem.

Hvad hvis nu du selv er en person, der har en masse ‘krudt i røven’, men din roommate er en meget rolig og eftertænksom person? I stedet for at være skuffet over, at du ikke kan holde de vildeste fester med din nye roomie, så fokuser i stedet på det gode ved situationen: Du har fået en roommate, som kan hjælpe dig med at genoplade og få energien tilbage, når du kommer hjem på værelset. Dejligt!

Med en sådan indstilling kan du vende en masse situationer på din efterskole, og vi garanterer dig for, at du nok skal få et meget federe år, hvis du går ind i det med et optimistisk mindset.

3. Vær dig selv. 

Du vil komme til at møde en masse mennesker fra mange forskellige baggrunde og med forskellige interesser. Prøv bare at vær dig selv. Det kan lyde enkelt – men en gang imellem kan man godt komme til at leve op til en forestilling om hvordan man SKAL være. Det er monster hårdt, hvis du prøver at leve op til et bestemt billede af dig selv og jagter at passe ind. Det her år er DIT.  Du behøver ikke være cool, have bestemt tøj på, eller have bestemte holdninger. Det nemmeste - og det der vil give dig allermest glæde – er at bruge året på at være nysgerrig omkring hvad du vil, hvad dine interesser er - og hvad der gør DIG glad.

Er du interesseret i at øve dig i de her ting, inden du starter på efterskole? Camp True North er designet til at forberede unge som dig på de udfordringer og eventyr, der venter. Med over 40.000 tidligere deltagere har mange oplevet, at vores camps tilbyder et fællesskab og sammenhold, der kan sammenlignes med et helt år på efterskole – alt sammen pakket ind i fem uforglemmelige dage.

Uanset om du glæder dig, føler dig nervøs, eller begge dele, kan forberedelse hjælpe. Mærk efterskolelivet og tag del i aktiviteter som dem, vi tilbyder på Camp True North. Det vil ikke bare berolige dine nerver, men også sikre at du er klar til at tage hul på en af livets store oplevelser.